Friday, December 31, 2021

Flora og faunarapport 2021

Faunarapport 2021 er tiende bloggpost med merkelappen #florafaunarapport. På årets siste dag oppsummerer jeg personlige flora og faunaregisteringer rapportert inn til artsobservasjoner.no i løpet av året.


Totalt endte årslista med rekordsvake 450 ulike arter, mot 532 arter i fjor. Artslisten er  preget av manglende rapportering på artsobservasjoner.no. Mange vanlige moser, virveldyr og alger er dessverre ikke loggført. Det har også blitt mindre kryping på 'alle fire med lupe for å finne de små detaljer i naturen. Har ikke fått lagt inn vanligste arter på Utsira og mangler flere føringer fra turer med stopp i høyfjellet på Haukelid og andre sentrale steder. Mistet litt piff av professor Kåre Arnstein Lye sin bortgang i 2021. Han har vært et stort forbilde i rapportering på artsobservasjoner.no. Kåre Arnstein gjestet meg på Utsira i 2018.
 
Fugl:

Totalt registrerte jeg 197 ulike arter i løpet av 2020, mot 208 i fjor. På Utsira stoppet min personlige fugleliste på 176 årsarter, mot 191 i 2020. Største opplevelse med fugl i 2021, var viriskogtrosten på Utsira den 16. oktober. Hele historien om viriskogtrosten på Utsira fuglestasjon sine sider.

Karplanter:
Svak satsning oo underrapportering med 172 ulike arter mot 239 i fjor. Kun fem nye arter i år, kjekt å loggføre østlandsarten skavgras på Kistefoss. Samt sypressvortemelk under en stopp på treskofabrikken på Moi. 


Moser:
Kun 60 registrerte årsarter mot 49 i fjor. Litt tragisk å havne under 100 årsarter, så her må det som tidligere en skjerping til neste år. Heller ikke en eneste ny art. Total moseliste teller fortsatt 177 arter. 

Andre artsgrupper:
Som sist år så blir det for flaut å nevne noe om sopp, lav, virvelløse og virveldyr.
 
Kulturelle moments i åkoronaåret 2021 var stopp i Kistefoss:

 
 
 

 

No comments: