Friday, February 13, 2009

Søk på nøkkelord - rss feeds

Sjekk opp: søketips på 'nøkkelord' .
Min Flickr venn fra Bergen, Blogger og med-twittrer Mads kommer med søketips på 'nøkkelord' i hans blogg 'God dag, Verd'. Må innrømme at jeg også hører til typen som abbonerer på nøkkelord og mine mest verdifulle bloggsøk er kråke og utsira.

Jeg er enig med Mads i at det kan bli slitsomt å følge for mange Blogger i dashbord til din Bloggleverandør, eller via Technorati. Å abbonere på nøkkelord (RSS) i Google Reader er greit nok, men eg liker best å få nøkkelord rett inn på min startside fra iGoogle. Når det gjelder søkemotorer så er det vel bare Google som gjelder? Sesam vil aldri komme på høyden med Google, selv om Schibstedgruppen har svidd av en halv milliard på å samle det som du og jeg skriver gratis på nettet. Vi ser jo ikke så mye til de pengene!


..Som Mads er inne på! Katter + Bloggere = Sant. Lurer litt på om det er Eirik Newth han har i tankene? Fjerner du katt fra søket kan du redusere søket betydelig.

Når det gjelder aktualitetssøk så er Twitter helt overlegent over Google, som blir spammet ned av oppdateringer og comercials ved siste 24 timers søk.

Foto: 'Makrell' er husets yngste datter.

1 comment:

Anonymous said...

Takk for link. Gode poeng! Å bruke Twitter på same måte var eit bra tips. Eg brukar for øvrig også Google mest, men kva som er best kjem jo også litt an på søkeordet.

Eg synest ellers at det fungerer greit å ha slike feeds i ei separat mappe i Google Reader, men det fins jo mange andre måtar å bruke dei på, til dømes på startsida i Flock, eller iGoogle, som du seier.