Tuesday, April 07, 2009

Tvittring i tåkelandet

Tåkelandet
Originally uploaded by atgrims


Jens Stoltenberg sin tvittring har fått stor oppmerksomhet i det siste, særlig etter utspill fra Dagens Næringsliv papirutgaven fra en ikke twittrende journalist. Twitter er i ferd med å bli den store hypen. Alle må være på twitter, men få vet hvorfor de vil være med på Twitter.

Twitter er en mikrobloggtjeneste og bare en av mange Sosiale Medier på nett. Jeg er på twitter først og fremst fordi jeg er en blogger som liker å fortelle og lese andre sine fortellinger. Alle som liker å dele og formidle, har stort utbytte av å formidle sine foto på Flickr, sine turer på BrightKite eller dele sine presentasjoner på SlideShare.

Klarer du å kombinere flere Sosiale nettjenester kan du skape spennende interaktive produkter. Det er egentlig bare fantasien som setter grenser for hva du ønsker å gjøre i det nye web 2.0 landskapet.

Noen få kommuner er framsynte på veksten i bruk i Sosiale Medier og ser store muligheter på nettet. Twitter (Twitterkommunene) og Flicker er mest brukt i dag. Men det er stort potensiale i andre sosiale nettjenester som dukker opp. Videostreaming på HD kvalitet fra Vimero og YouTube vil trolig drukne i reiselivsprodukter på nett? Mange offentlige sider gjør det mulig å knytte til seg spennede tema som i miljolare.no og artsobservasjoner.no. Data fra disse sidene kan presenteres slik: Sommerfugler på Utsira og Utsira Fuglestasjon.

Jeg mener at BrightKite er en tjeneste som er sterkt undervurdert og har planer om å opprette interaktive turdagbøker fra enkelte av de fineste friluftslivsstedene på Utsira under nettinngangen 'Mere Ute'. I BrightKite kan du laste bilder og se hvem som har vært ute å overnattet før deg. BrightKite er som skapt for å motivere ungdommen ut i Klatrevegger og turterreng for kajakk og kano.

Felles for alle disse nettsamfunn er at du er med på dine egne premisser og det er du som bestemmer hvor interessant det er å være der. Desto flere som deler, jo mer interessant blir det.


1 comment:

Kathrine said...

Karmøy arbeiderparti er blitt veldig aktive mye takket være min kompis Simon.
Her er Rogaland arbeiderparti på youtube: http://www.youtube.com/user/rogalandap
Og på twitter:
http://twitter.com/rogalandap
:)