Sunday, January 18, 2009

Twitter gir et bedre kommunalt tjenestetilbud

http://assets1.twitter.com/images/twitter_logo_s.pnger et sosialt nettverk og en Mikrobloggtjeneste som ble stiftet i San Fransico i 2006. Twitter ble store i 2008 og var en medvirkende årsak til at Barak Obama klarte å 'make it happen'.

Utsira Kommune var den første Norske kommunen på Twitter med det første kommunale tweet den 12. desember i 2008 med link til sakspapirer til årets siste formannskapsmøte. Siden er Kongsvinger, Lenvik, Sirdal, Larvik, Oslo bystyre, Oslo, Tana, Skodje, Trondheim, Hole og Berg kommune komt til.

Kanskje april blir den store twittermåneden da Tromsø , Overhalla Porsgrunn og Arendal Kommune, ble med i den kommunale twitterklubb.

Nye
Twitterkommuner i Mai 09: Kongsberg, Frogn, Hammerfest, Røyken, Lunner, Horten, Rennebu, Nes og Harstad kommune.

juni-juli 09: Brønnøy, Grong, Bærum, bærum beta, Selbu, Tysfjord, Sørum, Radøy, Flekkefjord, Bergen, og Lillehammer

Usikker på status til Kristiansund (regionen?) og (Egersund, Ringerike med sovende konto)
Regjeringen har lenge vært på Twitter.

Jeg har spådd over 100 Twitterkommuner innen utgangen av 2009! Nå teller vi 33 ekte Twitterkommuner.

Noen kommuner finnes også på identi.ca. Kongsvinger var første kommune ut, Skodje, Utsira og Trondheim

Det som er så genialt med mikroblogging er at meldingene kun kan inneholde 140 tegn og er lette å få med seg (abbonere) på ipod/mobil. Kommunen har flere digitale tjenester 3 plone portaler, et forum, to sms varslinger mv. Med twitter kan du samle alt i en mikroblogg. Folket velger selv om de vil følge tjenesten via kommunens profil på Twitter, opprette egen profil eller via en tilhengerside på Facebook. Tilhengersiden har 94 tilhengere! Men du må være over 14 år og knyttet opp mot et 'hissig' nettverk.

Dersom du har få following kan du følge med en romsonde som sender tweets ca en gang i timen. Chandra er ofte over Utsira. Eller få automatisk tweet på hvor det nærmste jordskjelv er registrert.

I Norge er Twitter ennå forbeholdt media folket og teknofreakene. Du kan følge journalistene direkte fra gata i KarlJohan eller Gaza og samtidig få med deg hverdagsnytt fra frokostbordet. NRK Beta har samlet en oversikt over hvem som er på Twitter. (Januar 2009) NRK Beta melder om at Twitter er blitt Mainstream.

Bloggeren sin Twitter profil.

Husk: Twitter is what you make it to be!


1 comment:

golovan said...

Trondheim er vel også på identi.ca?