Wednesday, August 05, 2009

Oppdatert status på Twitterkommunene

http://assets0.twitter.com/images/twitter_logo_header.pngMulig at mine spådommer om 100 twitterkommune innen utgangen av året slår feil?

Komune Norge teller nå 34 Twitterkommuner. Ikke alle er like aktive, og de ulike kommunene har ulike strategier for sin Twitterbruk, enten det er ren informasjonsfeed fra egen web, dialog med publikum eller en kombinasjon av disse. Her er oversikten over Twitterkommuene i Norge.

Utsira som første twitterkommune i landet har en utstrakt bruk av flere Sosiale Medier, som er mest synlig presentert i FriendFeed. Kommunen har også en fanside på Facebook for å nå flest mulig innbyggere. Bruken av sosiale medier har forenklet og redusert tidsbruken i informasjonsarbeidet. Når innbyggere og andre interesserte vet hvordan man skal få tak i informasjonen så vil publikum få hurtig tilgang til siste nytt via en kanal.

Siste ukes hendelser med forlis av Full City viser også hvordan enkelte twitterkommuner (Larvik) kan gjøre seg nytte av Twitter for økt fokus og støtte ut over kommunegrensene fra flere samfunslag.
http://s3.amazonaws.com/twitter_production/profile_images/72497574/LK_logo_bigger.jpghttp://www.kystverket.no/arch/_img/w200/9908446.jpg Hashtag #langesund

Vi får håpe på et oppsving av Twitterkommuner og ordførerkandidater i forbindelse med Valg09.

De som sliter med å holde seg oppdatert bør følge den tekniske laben i NRK Beta, eller kikke seg litt rundt til mer Sosiale Kommuner i nabolaget.

No comments: