Tuesday, September 01, 2009

Kronprinsparet møtte Utsira Fuglestasjon

Neste bilde

Kronprinsparet besøkte det gamle fyret på Utsira. Her kikket de på kunstutstillingen av den lokale kunstneren Marit Eide Kloving og fikk overrakt kikkerter fra Utsira Fuglestasjon.

Foto:Gisle Jørgensen/NRK

Utsira Fuglestasjon fikk et priviligert møte med kronprinsparet ved østre Fyrtårn med utsikt ned til Merkeskogen. Som en av de lokale fuglafolkene i UtsiraFS fikk jeg æren av å overrekke to Nikon Monark kikkerter levert av Natur- og Fritid og Nikon Norge.

Utsira Fuglestasjon tok initiativ til kikkertoverrekkelsen med ønske om å fokusere på det frivillige arbeidet som legges ned rundt omkring ved de ulike fuglestasjoner/ringmerkingsgrupper i Norge.

Vi fikk også lagt inn en kort link til det arbeidet Artsdatabanken har gjort med å samle Nasjonen til ett rike gjennom artsobservasjoner.no. Observasjon nr 2 mill som ble lagt inn i fuglebasen var en fuglekonge som ble ringmerket på Utsira.

Valgte også å fokusere på mysteriet med afrikatrekkerene. Arter som buskskvett, løvsanger og svarthvitfluesnapper ser ut til å minke i ringmerkingsdataene. Dette er arter som trekker sør for Sahara og det er usikkerhet i hva denne reduksjonen skyldes. Klimatiske forhold, raske omveltninger i overvintringsområdene? Rachel Carson sin kjente bok 'Silent Spring' (1962) kan på ny bli aktuell. Kronprinsparet fikk også med seg CD'n Rekved med samplede naturlyder fra Utsira. Bla låten Svarthvitfluesnapper'n.

Kronprinsparet fikk også med seg praktverket 'Fuglafolk og Fugler på Utsira' som ble utgitt av Utsira Fuglestasjon i 2004. Boka blir oppdatert på nett her.


Selv i stiv kuling på Utsira's tak varmet det med et møte med kronprinsparet. Twittersøk på Utsira + kronprinsparet

Bestillingspost: Bloggposten kommer på oppfordring fra twittervenn @AtelierKari fra de dype skoger.


In English:
This is an ordered blogpost from @AtelierKari. She wanted to hear about my personal meeting with the TRH The Crown Prince and Crown Princess at Utsira today. As a local birder resident at Utsira, I was given the onorable mission to meet the royal members. The meeting took place at Utsira Lighthouse, nearby the bandringing site for Utsira Birdstation. A great day to remember. More about the meeting in Utsira Fuglestasjon.

1 comment:

Atelier Kari said...

Gledelig å få formidlet din entusiasme for det du arbeider med og kronprinsparets interesse for natur, kultur og miljø. Takk! Artsdatabanken har jeg selv stor glede av i mitt arbeid.