Monday, January 11, 2010

Økt kråkefokus i media

Hva skjer? Plutselig er det helt ok å kalle folk for ei kråke!

En av mine store helter i RadioResepsjonen @ToreSagen (Han overgår ikke Bjarte, dog), kaller Helene Uri for ei Kråke ass!

@jogorm fra Porsgrunn mener tydeligvis at Rimi Hagen er ei kråke.

Kråke personifiseringen har forøverig ingen sammenheng.

Sagen mener at Helene Uri er ei kråke fordi hun angivelig hakker på Knausgård - Knausgård spiller den ensomme hannulven som skånselsløst jager sannheten, uansett hva det koster ham og andre - fordi han ikke har noe valg, sier forfatter Helene Uri. Bla i denne Dagbladet artikkelen. Tror jeg støtter Uri her. Gidder ikke å lese en pompøs selvbiografi i tre bind med den forkastelige tiittelen 'Min Kamp' Kjenner mitt røde blod skriker Nazi.

Andre kråkepersonifisering kan ha link til utrykket 'å fyre for Kråkene'. Fordi Rimi Hagen søkte Oslo Kommune om tilskudd fra ENØK fond, og fikk faktisk 180.000,- i ENØK tilskudd til sin varmepumpe i gigantvillaen som bruker 325.000 kw i året.

Neste gang dere ønsker å skjelle ut noen offentlig, så foretrekker kråke-bloggeren at dere kaller personen for ei padde. Det klinger så mye bedre?

Så håper jeg at jeg ikke får noen reptil-bloggere på nakken.Posted by Picasa

5 comments:

Trond said...

Hva med uttrykket "synger surt som ei kråke"? Er det godkjent, eller bør man legge dette fra seg snarest mulig?

Synger kråker ofte, egentlig? Og har vi noe slags dokumentasjon indikerer at de faktisk synger surt?

atgrims said...

Det er ein missforståelse. Uttrykket er 'synger som ei kråke' Tom Waits synger som ei kråke: ikke a-tonalt men: rått, raspende med sjel og innlevelse, som Jan Ingvar Toft.

Trond said...

All respekt for Toft som vokalist, men å sammenligne ham med Mr. Waits blir litt vel drøyt, syns jeg.Dessuten har jeg fremdeles problemer med å fatte at noen nevner syngende kråker, uten å komme inn på nettopp mangelen på tonalitet, en ting som ville vært naturlig å nevne i en slik sammenheng.

atgrims said...

Okey da! Shane MacGowan og Johnny Rotten synger som ei kråke.. men du verden som det svinger

dnorT said...

Shane synger mer som en stork, tror jeg. Johnny Rotten synger som ei rusten båndsag.