Friday, February 26, 2010

Barske glæder

En tur med min datter i Petter Wessel Zapffe's ånd.

Barske glæder
"Men hensigten, spør folket, meningen, maalet?
Der er ingen hensigt, der er intet maal..."Posted via email from atgrims's posterous

Thursday, February 25, 2010

Buzz is on

Krevende tider for en blogger
Google analytics lyver ikke. Jeg har sviktet mine lesere. Beklager (igjen). Blogging er som tidligere nevnt et overskuddsfenomen. Slike akutte dropp i lesere som følger min blogg, har forekommet tidligere. Som i april 2009 etter første twitterbølge, når bloggingen ble superenkel på posterous i mai 2009, lengre skriveopphold i sommerferier samt Facebook inntog i 2007

What's to blame now?
Google Buzzer nytt og spennede, og integrert med Google Leser og andre Sosiale Medier, så har vi fått en ny form for FriendFeed på en google-plattform Det er ikke bare google som integrerer sosiale medier, yahoo.no, kvasir.no.. You name it. Alle integrer. Det er i disse tider du skal vite hvor dine feed strømmer går. Det er ikke alle som vil lese twittermeldinger dobbelt opp i Blogg,FB, FF og Buzz.

Nedenfor har jeg integrert siste Buzz

Feb 23Atle Grimsby - Flickr - Public - Muted
Panorama Nordvik i snø
Utsira Lighthouse in the snow
snow again
1 person liked this - Arthur Danielsen
Comment
Like

Sunday, February 21, 2010

Liker naturmangfoldaret.no sin 'dagens art' spalte

http://www.dirnat.no/multimedia.ap?id=44075

På naturmangfoldsåret 2010 kan du følge med og abbonere på 'Dagens art' Siste dagens art var etasjehusmose. Utsira Kommune har presentert en lokal slekning, Storkransemose. Der du får med litt informasjon om arten og et fint medfølgende foto

Fint at noen følger opp Utsira Kommune sin flora kalender. Siden 2007 har Utsira Kommune presentert ukens blomst for å øke interessen for naturmangfold i vår kommune.

Her er ukens blomst fra 2007, 2008 og 2009 (klikk på lenkene for mer informasjon om artene)

Og selvfølgelig var det mulig å få disse som egne gadgets som pynt på din iGoogle konto. Det er ikke så mange av disse som har overlevd på Google sine gadget sider.Oppfordrer flest mulig skoler å bli partnerer med Naturmangfoldåret 2010
:

Skoler kan bli partnere ved å dra på tur, se på arter og samle informasjon til Artsobservasjoner.no. Frivillige organisasjoner og myndigheter kan bli 2010-partner ved å bidra med saker til nettstedet.

I Naturmangfoldåret skal vi vise frem hvordan man kan ta vare på naturmangfoldet. Din innsats kan inspirere andre til å gjøre noe godt for naturmangfoldet. Bli med i 2010!

Thursday, February 04, 2010

Lite å gjøre på?

Lag din egen timelapse-film fra overfarten til og fra Utsira. Rutebåten MS Utsira har montert et webkamera forut i styrehuset på båten. Webkameraet finner du i Haugesunds Avis, og det tar stillfotos hvert ca 4 minutt. Selve overfarten tar en time og ti minutter.

Klikk på bildet for å se film fra innsegling i Nordvikvågen


Posted by Picasa


Kan nok gjøres i bedre lys og med bedre opplastningsverktøy. Filmen er laget i Picasa og lastet opp i blogger the google-way. Gi meg beskjed når du har laget en kul timelapse av overfarten!

Og ruteplanen finner du her.

SUMMARY:

Wants to make your one timelaps-film? But don't have your'e one camera. Make your one film from the ferryboat MS Utsira's webcamera. Click on the picture to view the short film the last 10 minutes arriving the Nordvikvågen harbour at Utsira. The trip from Haugesund to Utsira take one hour and ten minutes. Look up the links.
hour