Sunday, January 05, 2014

Kråkene på Utsira er representert i Marit Eide Klovning sitt nye kunstprosjekt

Vår produktive Sira-kunstner Marit Eide Klovning, er nettopp ferdig med et større kunstprosjekt i 2013 Siras vakre døtre. Der hun utfordret alle jenter/kvinner/damer på Utsira til å levere et portrett. Marit klarte å forevige alle våre vakre døtre som bodde på Utsira i jubileumsåret 2013 som en markering av Stemmerettsjubileet 1913-2013. Utstillingen var også en del av R-open

Nå er hun i gang med et nytt større prosjekt i god Martin Nag ånd; En utrøttelig søken etter Utsira as Way of Life. Marit har utfordret oss : Siden jeg kom til Utsira en sommerdag i 1971, har Utsira vært min foretrukne plass på jord. I 2014 har jeg satt meg fore å dokumentere på mitt vis, «Utsira way of life».
Uttrykket er Martin Nag sitt, og jeg inviterer herved alle som vil, til å sende meg - i ord – noe som dere «ser» ved Utsira. Fine ting, sider.....Smått og stort. Med jevne og ujevne mellomrom vil så min tolkning av dette legges ut på nettet. Spre budskapet ved å dele. Takk.

Utstillingen lever foreløpig på Kunstneren sin Facebook-profil. Når dagens Utsirabrev er foreviget Kråkene på Utsira så må det være en god grunn til en egen bloggpost i kråke-bloggen min :-)
Utsirabrev: Dag 5
Kråkene på øya har sin egen kjenner og talsmann.

Tegning 2 etter bilde foto av Atle Grimsby
Bilde: Utsirabrev: Dag 5
Kråkene på øya har sin egen kjenner og talsmann.

Tegning 2 etter bilde foto av Atle Grimsby

Jeg holdt dette foredraget om Bombe-uka under en strikke-cafe på Damsgård mens Marit hadde en utstilling av Kråke-bildene sine. Digger disse kråke-tegningene.

Her kan du lese flere av mine bloggposter om kråkene på Utsira - Fra kråke-prosjektet på Utsira og hvordan en Utsira Kråke ble til en barnebok.