Friday, November 04, 2011

Kluss med Bokfink som ble Bobolink

Forstod ikke hvorfor min gode venn fra Haugesund i @Hasseløyposten plutselig ble bobolink forvirret på torsdagskvelden. Jeg forklarte for han at den bobolink-lignende katten var i kattehimmelen og at den ble over 13 år gammel.

Fredags morgen skulle jeg sjekke twitter søk på Utsira... Der kunne det meldes om at det var ringmerket en Bobolink på Utsira!!! Sjekket mobil for tapte anrop og trodde at jeg hadde falt i unåde hos ringmerker ved Utsira Fuglestasjon?

Ringte opp til Nigel Goodgame og lurte på hva som hadde skjedd! Nigel lo godt! Når han skulle legge inn en ringmerket bokfink ble det til en bobolink! Ikke så enklet for en engelskmann når artsobservasjoner.no kun har Norske navn. Nigel er langligger på fuglestasjonen og har klart seg godt på Utsira i snart to måneder!

Boboloinken lå ute i noen minutter og det var nok til å skape ramaskrik rundt omkring i Europa :-)
Her er mitt dementi på twitter.

Confusing reports  of a ringed Bobolink at Utsira, seemed to be a false report. Unfortunally our eminent English longstayer Nigel at the Bird Station was looking for a 'Bokfink' (Chaffinch) in the ring-program. It came out as a Bobolink. Not so easy when the ring-program is in Norwegian!