Tuesday, March 30, 2010

Det er en Kråke .. for svingende

Endelig et helhetlig og storslagent album er ute. Med 'The Brothel' har Susanne Sundfør levert en storslagen plate med Kråke på coveret!

Mange plateanmeldere drar feilaktige paraleller til ravn og rovfugl. Den grå buken og de svarte vingene peker tydelig mot Corvus corone cornix, vår nordlige kråke 'Hooded Crow'.

Susanne sitt fruktbare kunstnersamarbeide med Kristin Austreid, som har laget coveret, henspeiler trolig på vår oppfatning om den skitne kråka på søppelfyllinga. Samtidig en viktig renovatør som rydder i skrotet som menneskene slenger rundt seg. Synest det blir bra når Haugesund og Karmøy samarbeider :-)

Kråke-bloggen fryder seg over hyldest i toner og billed.

http://www.susannesundfor.com/albummyspace.png

Friday, March 19, 2010

Inspirerende møte med Thyra Frank i Haugesund

Lederteam i Utsira Kommune har en årlig felles synopsium eller tur der vi setter fokus på felles utvikling i lederteamet. I dag møtte vi Thyra Frank og Helle Kanaris i Haugesund.

Temaet var hjertebasert ledelse. Artig å se hvordan andre bedrifter driver sitt lederskap.

Hjertebasert ledelse har nok en feministisk tilnærmelse og passer nok best i omsorg og oppvekstsektor. Deres fremtidsvisjon er nok at vi skal gå fra it-samfunnet til drømme-samfunnet.

Thyra Frank har virkelig snudd rundt på hvordan det går an å drive et sykehjem, som virkelig setter brukeren i sentrum og der jobb nærmest blir en livsstil. Hun har nok gitt grå hår til byråkratene og skjemaveldet i Kjøbenhavn. Thyra Frank har strukket verdibasert ledelse til et ytterpunkt. Det ble et morsomt og varmt møte med en dame som snakket fra hjertet.

NRK Puls har besøkt Lotte sykehjem i Kjøbenhavn hvor Thyra Frank er leder.Posted by Picasa

Sunday, March 07, 2010

Kråkedag - Crowday 2010

7. mars og tidlig avgang fra Utsira kl 09:00. Rakk en rask markering av kråkedagen i Nordvik, før jeg hev meg ombord på rutebåten på veg mot Samsø.

Kråkene i Nordvik forventer en brød-markering av dagen. Her er tidligere markeringer av kråkedagen den 7 mars i kråkebloggen.

Fikk et raskt møte med den ringmerkede 'mole' i kråkeflokken denne tidlige morgenen.

SUMMARY:
7'th March and Crowday! Early off the island, onborad the Ferryboat and heading on to a new island, Samsø in Denemark.
Still I can not disapiont my Hooded Crows back at Utsira. The crowday2010 was celebrated among the crows in Nordvik. Earlier crowdays in my blog.

Andre markeringer av kråkedagen 2010:

Posted by Picasa