Wednesday, May 23, 2007

AirSet - sorting out several lifes at once!

WOW what a useful tool from AirSet. Forget Outlook or Google-calendar. I was looking for a program who made a to-way communication between the latter calendars. My Co-workers are joyful Outlook-slaves. But no one has so far made it as a sheared calendar for all co-workers (Thanks). I've found AirSet and I can't see why any team, organization, school-class can organize their members without this free program!

NORSK:
Nyttig gratis programvare fra AirSet. Skal du dele livet med andre og trenger en måte å organisere alle dine liv på? AirSet er løsningen. Enklere og morsommere kan det ikke gjøres. Noen problemer gjenstår ennå å prøves, med norsk tekst (æ,ø,å i Outlook-menyen) for å kunne overføre tekst fra en gammel Google/Outlook-calender) slik at all tekst kommer med og ikke bare 'busy'.

Thursday, May 10, 2007

Kick som asses - on my blogg!!!

Gammel helt på Dagbladet.no i morgen. På linje med Andy Warhol så er/var kanskje Malcolm Maclaren vår tids største kulturøkologer og de som oppdaget vår tid sin hype.

Nr 1 hype på internett nå er facebook.com (jepp eg o), går på bekostning av bloggaktiviteten worldwide. McLaren mener at det er vi som ennå holder ut med bloggen som virkelig kan klare å 'kick some asses' i dag!

Eneste asses som som jeg har dissa på denne bloggen e: Bill Gates og ein 'dårlig' sauebonde i Bjarkøy, så langt! Men hvem vet?

Friday, May 04, 2007

Kråkeflokk tok 12 lam!!! - Killing Crow's

Fra kråkearkivet

Sist uke har det vært store oppslag fra Bjarkøy i Troms med fete typer om Killer-Crow's!, Angrep i flokk! osv. Blant annet i NRK, Nationen, Vesterålen mv. Saken er trolig mer nyansert enn at det er kråkene som angriper i flokk og dreper lammet. Jeg deler bondens syn om at selv villsau krever godt tilsyn i lemminga. Har selv opplevd at sauehold med dårlig tilsyn som har mistet tildels store lam og at kadavrene/lam som ikke kan reise seg, er blitt hakket i hjel av kråker. Endog lam og andre sauer kan stå å slikke i seg saltet fra den døde kroppen. Det er en kjennsgjerning at det finnes gode og dårlige sauemødre ute i det ganske land. Avlsarbeidet til bonden er å luke ut dårlig mødre og dyrke den genetiske nøkkelen som gir gode og oppofrende mødre. Kråka jobber bare bak i kulissene med å rydde opp i sølet, hvis bonden selv ikke er tilstede og graver ned kadaveret. Kråka har ikke nebb og klør til å bite hull i skinnet. Så kråka blir nødt til å gå inn via øyne og endetarm. Thats life.

Ett kjent forhold som ikke er kommet fram i debatten er løshunder og turgåere som stresser sauer i lemminga. Påstanden om at ravn og kråke som jakter i flokk er i allefall tatt helt ut av natta! Kråkene blir temmelig hysteriske dersom det kommer en ravn forbi! (erkefiender) Litt mer nyansert i NRK.

Bildet/Picture: Kråker som rydder opp et lammekadaver på Utsira. Common sight in less attended sheep-holds. Hooded Crow cleaning up in the farmers mess!

In English:
In Bjarkøy in Troms it's claimed that a flock of Hooded Crows (and Raven!!!) has killed 12 newborn sheep lambs. All WebPages are in Norwegian. There is no evidence, but its claimed that some Crows trick the adult sheep away and the others kill the lamb. I think that it's the farmer who does not attend the seeps in the critical lambing time. The poor Hooded Crow is only working backstage cleaning up in the mess. A known factor in similar cases, such as stress from loose dogs is not mentioned in this case.

Siste i saken/Latest issue:
  • Oslo-pressen med Dagbladet har fattet interesse for lammedrapene