Monday, April 27, 2009

Banale trivialiteter - stille i kråkeland

Lite nytt på kråkefronten i det siste. Det er ingen kråker som har utmerket seg siden denne kråka stakk hodet inn i et webkamera, og en bråkete flokk bråket på seg presseoppslag i Nærbø.

Så derfor: (bildet) Sånn ser det ut på Utsira i dag. Pinselijer og vårkåte lam ute på HimaBø'en.

Det begynner å bli langt mellom bloggpostingene i 'Utsira as Way of Life'. So here's to you.. faitfull readers.

Jeg synes at det har blitt mer krevende å lese blogger for tiden? Twitter gjør sitt inntog i bloggsfæren og mange blogger om det samme. Det vil si dagens (#) hashtag. Jeg burde egentlig blogget om #svineinfuensa, som utspiller seg en liten båtur unna, i Haugesund.

Et annet nytt fenomen i bloggsfæren er den ekstremt nære tone som skapes mellom blogger og leser. Noen leverer ut hele sitt følelsesliv i en blogg, ofte godt og nært skrevet. Noen ganger håper jeg at bloggpostene er et spennende, fiktivt bokprosjekt og ikke et forsøk på å utlevere seg fullt og holdent i en blogg. Liker de tradisjonelle strukturerte bloggene til Mads (trivialia) og Eirik (fag). Du vet hva du får og du liker det du får.

Slår et slag for det banalt trivielle, skripta trivialis!

Tuesday, April 07, 2009

Tvittring i tåkelandet

Tåkelandet
Originally uploaded by atgrims


Jens Stoltenberg sin tvittring har fått stor oppmerksomhet i det siste, særlig etter utspill fra Dagens Næringsliv papirutgaven fra en ikke twittrende journalist. Twitter er i ferd med å bli den store hypen. Alle må være på twitter, men få vet hvorfor de vil være med på Twitter.

Twitter er en mikrobloggtjeneste og bare en av mange Sosiale Medier på nett. Jeg er på twitter først og fremst fordi jeg er en blogger som liker å fortelle og lese andre sine fortellinger. Alle som liker å dele og formidle, har stort utbytte av å formidle sine foto på Flickr, sine turer på BrightKite eller dele sine presentasjoner på SlideShare.

Klarer du å kombinere flere Sosiale nettjenester kan du skape spennende interaktive produkter. Det er egentlig bare fantasien som setter grenser for hva du ønsker å gjøre i det nye web 2.0 landskapet.

Noen få kommuner er framsynte på veksten i bruk i Sosiale Medier og ser store muligheter på nettet. Twitter (Twitterkommunene) og Flicker er mest brukt i dag. Men det er stort potensiale i andre sosiale nettjenester som dukker opp. Videostreaming på HD kvalitet fra Vimero og YouTube vil trolig drukne i reiselivsprodukter på nett? Mange offentlige sider gjør det mulig å knytte til seg spennede tema som i miljolare.no og artsobservasjoner.no. Data fra disse sidene kan presenteres slik: Sommerfugler på Utsira og Utsira Fuglestasjon.

Jeg mener at BrightKite er en tjeneste som er sterkt undervurdert og har planer om å opprette interaktive turdagbøker fra enkelte av de fineste friluftslivsstedene på Utsira under nettinngangen 'Mere Ute'. I BrightKite kan du laste bilder og se hvem som har vært ute å overnattet før deg. BrightKite er som skapt for å motivere ungdommen ut i Klatrevegger og turterreng for kajakk og kano.

Felles for alle disse nettsamfunn er at du er med på dine egne premisser og det er du som bestemmer hvor interessant det er å være der. Desto flere som deler, jo mer interessant blir det.


Wednesday, April 01, 2009

Så var det første april!

Mor og datter, Sira og Makrell, sitter på trappa. Håper på å komme inn fra den grå og tunge april lufta. De har ikke fått med seg så mye av medie styret og aprilsnarr snakket. Artig om morgenen men slitsomt om kvelden.

Her er mine favoritter i årets 1'ste april-pek:

Opera tok kaka med sin nye Software.
Med sin Opera Face Gestures har de vel fått dagens mest omtalte video på YouTube.

Mest oppfinnsomme og var vel SlideShare-teamet?
Fikk mail fra SildeShare hvor det stod at jeg var 'A SlideShare RockStar!'
Hi atgrims,We've noticed that your slideshow on SlideShare has been getting a LOT of views in the last 24 hours. Great job ... you must be doing something right. ;-)Why don't you tweet or blog this? Use the hashtag #bestofslideshare so we can track the conversation.Congratulations,-SlideShare Team
Fikk sjokk når mine tre siste SlideShares hadde pluss flere 1000 views. Måtte inn å sjekke. Genial sak som gav full markedsføringsverdi for SlideShare. Ikke alle er like fornøyd. Men spøken gav til tider flere hundre tweets i minuttet.

Mest opplagte var vel Haugesunds Avis?
Oppskriften for Haugesunds Avis, er en større Nasjonal Kulturbegivenhet og en av byrådets øverste papirflyttere. Hanne Krogh har vært flink å profilere Osebergskipets opphavssted på Haugalandet i det siste. Det nådeløse 'Leserkommentar-segmentet' i HA, var en stund i lynsjehumør, fordi spøken var for 'dårlig' før det normalt nasjonalistike bildet ble gjenskapt. Følte litt med redaksjonen en stund.

Det er godt det bare er første april en gang i året! Gledelig for de som driver med månedskryss. Dvergdykkerene holder stand i Nordvik.

SUMMARY

My cats don't mind and are unaffected by the fact that it's the First of April today. Listed up my favorite aprilfools this year.
Most popular by me: Opera Face Gestures ofcourse. Nice one!
I'm a fan of SlideShare and I take all my Powerpoint presentations with me on the www on SlideShare....I don't mind the media trick. They're smart.
My county paper Haugesunds Avis had an obviouse about moving the Osebergship back home where it belong (?) not so good.


Posted by Picasa