Wednesday, March 07, 2012

Kråkedag - Crowday 2012

Med unntak av 7. mars i fjor, så har jeg vært på Utsira og feiret Kråkedagen med egen bloggpost siden 2007. Se label for kråkedag i denne bloggen.

Ekstrem vind og kraftige regnbyger på Utsira i dag gjorde det vanskelig å fokusere med vind og regn rett inn i fleisen. Men kråkene satte pris på min årlige markering.

På den gamle primstaven var det markert en due rett før (7. Mars) St. Gregorsmesse dette ble tolket som en kråke i Norge, derav... Kråkedagen!12. mars er den store kråketingdagen mens 7 mars er selve kråkedagen.Blogget Kråkedagen 2007.Kråkedagen 2008 og 2007

Dersom kråkene flakser mye med vingene i dag så kan det gi bud om gode avlinger i året som kommer. De fleste kråkene jeg så i dag satt stille under et nordvestvendt mønetak i ly for blåst og regn. Så det lover ikke så bra for bonden i vår?

SUMMARY
7'th March and Blogging the CrowDay! A blogproject since 2007 in my Crowblog. The label kråkedag/crowday is showing older post on this day. Due to the behavior of the crows on the 7'th March it was possible to say somthing about the harvest of the year. The weather on this day and the wingflapping of the crows today is not so promising for the harvest of potatos and vegetables.
Posted by Picasa